Tervetuloa uusi uinnin päävalmentaja

09.05.2023
Kuvassa Jani Hartikainen (vas.) sekä puheenjohtaja Toni Juvonen
Kuvassa Jani Hartikainen (vas.) sekä puheenjohtaja Toni Juvonen

Kuopion Uimaseuran uusi päävalmentaja Jani Hartikainen on seuramme oma kasvatti.

Jani aloittaa työt 23.8.2023.

Urheilulukion ja varusmiespalveluksen jälkeen vuonna 2013 Jani suuntasi opiskelemaan liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Hän jatkoi opintojen ohessa omaa urheilu-uraansa Swimming Jyväskylässä vuoteen 2018 kilpaillen SM-tasolla. Liikuntatieteellisten opintojen myötä Jani kiinnostui myös valmentamisesta ja työskenteli Swimming Jyväskylässä Rollo- ja IKM-ikäisten uimareiden valmentajana 2014-2018. Jani valmistui Liikuntatieteiden maisteriksi 2019 pääaineena biomekaniikka, minkä jälkeen hän aloitti väitöskirjatyön liikuntapedagogiikan alalta. Väitöskirja on tällä hetkellä loppusuoralla ja Janin tavoitteena on valmistua liikuntatieteiden tohtoriksi syksyllä 2023. 

Viimeisen vuoden ajan Jani on työskennellyt päätoimisesti Jyväskylän Aallossa uintiurheilun lasten liikunnan vastaavana, jossa valmentamisen lisäksi työtehtäviin kuului lasten ja nuorten ryhmien vastuuvalmentajien ohjaaminen.

Kuopioon Janin toivat uusi ja mielenkiintoinen työnkuva ja hän odottaakin innolla pääsevänsä kehittämään kuopiolaista uintia sekä työskentelyä uimarien ja valmentajien kanssa.

Jani on 30-vuotias ja perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Vapaa-ajan Jani viettää mieluiten urheillen monipuolisesti.