Taitouinti

Taitouinti Kuopiossa

Kuopiossa on pitkät perinteet taitouinnissa. Ensimmäiset Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut järjestettiin upouudessa Niiralan uimahallissa vuonna 1970, silloin tosin puhuttiin "Taideuinnista". Taitouinti nousi uuteen kukoistuksen 1980-luvulla ja kuopiolaiset alan pioneerit käänsivät jopa ensimmäisen suomenkielisen Taitouinnin alkeiskirjan. Lisäksi Suomeen, Kuopion kautta tietenkin, haettiin valmennus- ja tuomarointioppia ulkomailta saakka.

Kuopion Kuntolaakson uimahalli on taitouinnin pääkallopaikka, jossa ryhmien harjoitukset koostuvat allas- ja lajiharjoitteista, lihaskunnosta ja venyttelystä. Kuopiossa toimii kolme kilparyhmää; Rubiinit, Safiirit ja Topaasit. Kilparyhmien lisäksi meillä on lajista ja urheilusta nauttiva Harrasteryhmä Helmet, jonka tavoitteet eivät ole kilpailullisia. Uudet taitouinnista kiinnostuneet uimarit pääsevät tutustumaan lajiin kurssitoiminnan avulla. Tällä hetkellä kurssitamme lasten altaalla Taitouinnin Starttikurssia sekä isolla altaalla Taitouinnin MINIalkeis-, MINIjatko-, Alkeis- ja Jatkokursseja. Aikuisille puolestaan tarjoamme Aikuisten Taitouintikurssia.


Aloita harrastus!

Taitouinnin päävalmentaja

Veera Hakkarainen
044 975 3013
veera.hakkarainen(at)kuuskuopio.fi


Voimistelua ja tanssia vedessä

Taitouinti?? Onko se sitä kuviokelluntaa?

- Ei. Sitä se ei ole, vaan todellista urheilua!

Kyseessä on urheilullisesti vaativa laji, jossa urheilijan täytyy olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Taitouimarin on oltava ensisijaisesti hyvä uimari. Lisäksi taitouimarilta vaaditaan muita ominaisuuksia, kuten hyvää vartalon hallintaa, notkeutta, koordinaatiokykyä, staattista ja dynaamista voimaa, esiintymistaitoa, ryhmänä toimimista ja kestävyyttä.

Oman lisänsä taitouintiin antaa lajin erikoispiirre, urheilusuoritus veden alla - hengittämättä! Taitouimarin täytyy pystyä suorittamaan osa urheilusuorituksestaan veden alla, joten myös hyvä hengitystekniikka on tarpeen.

Musiikkiuinnin kilpailuohjelmat ovat :

  • soolo (yksinuinti)
  • duo (pariuinti)
  • mixed duet (sekapariuinti)
  • joukkue (4-8 uimaria)
  • combo (4-10 uimaria).

Musiikkiohjelmat kestävät kahdesta neljään minuuttiin.