Uimakoulun ohjeet


Järjestämme Kuntolaakson uimahallissa uimakouluja 5-10 -vuotiaille sekä Vesipeuhua 3-6 -vuotiaille. Uimakoulujen ikäraja on 5 vuotta, Vesipeuhun 3 vuotta. Lapsen tulee täyttää vaadittava ikä viimeistään uimakoulun aikana. Lapsen pitää pystyä toimimaan ryhmässä ilman huoltajaa osallistuakseen kurssille. Vesipeuhuun lapsi osallistuu yhdessä turvallisen aikuisen kanssa. Uimakoulut järjestetään uimahallin lasten ja nuorten altailla. 

Jos olet epävarma sopivasta ryhmästä/lapsen lähtötasosta, otathan meihin yhteyttä ennen ilmoittautumista. Jos lapsella on jokin erityinen sairaus tai muuta huomioitavaa, ilmoitathan siitä ilmoittautumislomakkeen "Muuta huomioitavaa"-kohdassa.

Uimakoululaisen tulee ymmärtää suomen kieltä. Jos epäilette, että lapsi ei ymmärrä vielä suomenkielistä ohjeistusta tarpeeksi hyvin, ottakaa yhteyttä ennen ilmoittautumista.


Yleiset toimintaohjeet (1.1.2024 alkaen)


Uimakoulujen toimintaohjeet muuttuvat 1.1.2024 alkaen. Jatkossa uimakoululaisen oma huoltaja/saattaja vastaa lapsesta puku – ja pesutiloissa.

Ensimmäisellä opetuskerralla kokoontuminen Kuntolaakson aulassa 15 minuuttia ennen opetuksen alkua. Uimakoululaisen saattajalle jaetaan harjoitusvuorokortti. Seuraavilla harjoituskerroilla saapuminen uimakouluun tapahtuu omatoimisesti.

Harjoitusvuorokorttia kassalla näyttämällä saat rannekkeen, millä pääsee puku – ja pesutiloihin. Vaatteiden vaihto tapahtuu ryhmäpukutilassa, jossa uimakoululaiselle valitaan oma vapaa kaappi.

Puku – ja pesutiloissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. Suihkussa peseydytään huolellisesti ilman uima-asua.

Saattaja liikkuu pesutiloissa paljain jaloin tai käyttää omia sisäkenkiä, esim. sandaalit. Uimahallin kenkäsuojia ei saa käyttää.

Uimakouluun kokoonnutaan lastenaltaan edessä kylmävesialtaan viereisellä penkillä uimakoulun alkamisaikaan. Uimaopettaja tulee uimakoululaisia vastaan kokoontumispaikalle ja pitää nimenhuudon.

Uimaopetus päättyy lasten altaan portaille. Saattajan tulee olla opetuksen päättyessä noutamassa uimakoululaista lasten altaalta.

Saattaja voi jäädä uimaan vain, mikäli hän on maksanut erikseen uimahallin sisäänpääsymaksun kassalla. Uimakoulun maksuun sisältyy uimakoululaisen sisäänpääsy sekä opetus.

Harjoitusvuorokortti palautetaan viimeisellä opetuskerralla uimaopettajalle. Jos lapsi ei ole viimeisellä opetuskerralla paikalla, voit palauttaa kortin Uimaseuran postilaatikkoon (ulko-oven edestä katsottuna vasemmalla ulkoseinässä).

Uimakoululaisten pelisäännöt

Uimakouluissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. 

1. Ei juosta.

2. Altaaseen saa mennä vasta kun ohjaaja antaa luvan.

3. Ohjaajan puhuessa kuunnellaan ohjeita paikallaan oma suu supussa.

4. Totellaan ohjaajien ohjeita.

5. Ketään ei saa kiusata, edes leikillään.

6. Uimakouluun ei tulla kipeänä! Käythän lapsesi kanssa läpi nämä säännöt, jotta kaikki saavat treenirauhan uimakouluissa!


Varusteet

Uimakouluihin tarvitset mukaan:

  • Uima-asu (uimahousut / uimapuku / bikinit, ei shortseja tai märkäpukuja) 
  • Uimalasit  (altaalla on myös lainalaseja). Uimakouluissa ei käytetä sukellus-/snorklauslaseja.
  • Pyyhe 
  • Pitkähiuksisilla joko uimalakki tai hiukset kiinnitettynä ponnarilla

Vanhempien läsnäolo

Lapsen tulee pärjätä uimakoulun ajan ilman vanhempaa. Vanhemmat voivat oleskella uimakoulujen aikana uimahallin katsomossa tai aulassa/kahvilassa. Vanhemmat eivät voi seurata uimakouluja lasten altaan laidalta.

Sairastapaukset

Voit ilmoittaa poissaolostasi myClubissa. Pidemmistä poissaoloista ilmoitetaan sähköpostitse.


Petra Lonka

petra.lonka(at)kuuskuopio.fi
044 9828157