Uimakoulun ohjeet


Järjestämme Kuntolaakson uimahallissa uimakouluja 5-10 -vuotiaille vesipedon aluille. Lapsen tulee täyttää 5 vuotta viimeistään uimakoulun aikana. Lapsen pitää pystyä toimimaan ryhmässä ilman huoltajaa osallistuakseen kurssille. Uimakoulut järjestetään uimahallin lasten ja nuorten altailla. 

Jos olet epävarma sopivasta ryhmästä/lapsen lähtötasosta, otathan meihin yhteyttä ennen ilmoittautumista. Jos lapsella on jokin erityinen sairaus tai muuta huomioitavaa, ilmoitathan siitä ilmoittautumislomakkeen "Muuta huomioitavaa"-kohdassa.

Uimakoululaisen tulee ymmärtää suomen kieltä. Jos epäilette, että lapsi ei ymmärrä vielä suomenkielistä ohjeistusta tarpeeksi hyvin, ottakaa yhteyttä ennen ilmoittautumista.


Petra Lonka

petra.lonka(at)kuuskuopio.fi
044 9828157


Varusteet

Uimakouluihin tarvitset mukaan:

  • Uima-asu (uimahousut / uimapuku / bikinit, ei shortseja tai märkäpukuja) 
  • Uimalasit  (altaalla on myös lainalaseja). Uimakouluissa ei käytetä sukellus-/snorklauslaseja.
  • Pyyhe 
  • Pitkähiuksisilla joko uimalakki tai hiukset kiinnitettynä ponnarilla

Vanhempien läsnäolo

Lapsen tulee pärjätä uimakoulun ajan ilman vanhempaa. Vanhemmat voivat oleskella uimakoulujen aikana uimahallin katsomossa tai aulassa/kahvilassa. Vanhemmat eivät voi seurata uimakouluja lasten altaan laidalta.

Sairastapaukset

Voit ilmoittaa poissaolostasi myClubissa. Pidemmistä poissaoloista ilmoitetaan sähköpostitse.

Yleiset toimintaohjeet

Uimakouluissa kokoonnutaan jokaisella kerralla uimakoulun aulassa uimakoulun alkamisaikana. Ohjaaja suorittaa nimenhuudon, jonka jälkeen ohjaajat vastaavat lapsista "aulasta aulaan", myös pukuhuoneissa. Ohjaajat avustavat lapsia tarvittaessa pukeutumisessa sekä peseytymisessä. Uimakouluissa peseydytään sekä ennen uintia että uinnin jälkeen ilman uima-asua.

Lapset palautetaan puettuina aulaan uimakoulun loppuessa. Saattajan on mahdollista mennä uimaan uimakoulun aikana maksamalla uimahallin normaalin sisäänpääsymaksun. Jos lapsi on saattajan mukana uimassa ennen uimakoulun alkua, hänestä maksetaan normaali uimahallimaksu. Saattaja huolehtii tällöin, että lapsi on ajoissa lasten altaan laidalla ennen uimakoulun alkua.

Uimakoulun toimintaohjeet

Uimakouluissa noudatetaan uimahallin järjestyssääntöjä. Lisäksi olemme koonneet kaikille uimakoululaisille alla olevat yhteiset Uimakoululaisten pelisäännöt.

1. Ei juosta.

2. Altaaseen saa mennä vasta kun ohjaaja antaa luvan.

3. Ohjaajan puhuessa kuunnellaan ohjeita paikallaan oma suu supussa.

4. Totellaan ohjaajien ohjeita.

5. Ketään ei saa kiusata, edes leikillään.

6. Uimakouluun ei tulla kipeänä! Käythän lapsesi kanssa läpi nämä säännöt, jotta kaikki saavat treenirauhan uimakouluissa!